کاغذ تحریر از جمله پرمصرفترین و رایجترین نوع کاغذ بهشمار میآید که در زبان انگلیسی به آن printing and writing paper میگویند. علت این نامگذاری این است که میتوان در دو طرف کاغذ تحریر کار چاپ و نوشتن را انجام داد. سطح کاغذ تحریر دارای بافتی چند قسمتی و حفرهدار است، این ویژگی باعث میشود تا در زمان نگارش یا چاپ بر روی این نمونه از کاغذ جوهر به راحتی در بافت کاغذ جذب شده و ماندگاری و کیفیت چاپ افزایش یابد.
از کاغذ تحریر برای مصارف گونانی استفاده میشود که مهمترین آنها چاپ کتاب، مجله، روزنامه، کاتالوگ و موارد این چنینی اشاره کرد. همانطور که میدانید کاغذ یکی از مهمترین اختراعات انسان محسوب میشود؛ چراکه وسیلهای برای ثبت و انتقال دانش و اطلاعات است. از اینرو در این مقاله از وبلاگ کیهان میهن قصد داریم به معرفی کاغذ تحریر و انواع آن بپردازیم، پس اگر شما نیز به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میباشید در ادامه با ما همراه باشید.
(کاغذ تحریر)
کاغذ تحریر چیست؟
پیش از این در مقاله انواع کاغذ به معرفی کاغذهای مختلفی که کاغذ تحریر یکی از نمونههای آن است پرداختیم، اما در این مطلب قصد داریم به طور تخصصی به بررسی کاغذ تحریر بپردازیم، همانطورکه پیشتر بدان اشاره کردیم، این نوع از کاغذ مرسومترین نوع کاغذی است که برای مصارف بیشماری میتوان از آن استفاده کرد. مهمترین پارامتری که کیفیت این نوع از کاغذ را مشخص میکند خمیری است که در هنگام تولید آن استفاده شده است.
برای چاپ انواع کتاب و مجله از خمیر سفید و برای چاپ مقواهای نازک و کاغذ روزنامه از خمیر تیره رنگتری استفاده میشود. به طور کلی به هر اندازه که رنگ کاغذ تحریر مورد استفاده ما سفیدتر باشد از کیفیت بالاتری برخوردار بوده و هرچه رنگ کاغذ به سمت رنگ قهوهای متمایل شود از کیفیت و مرغوبیت کاغذ کاسته میشود و قیمت آن هم پایینتر خواهد بود.
انواع کاغذ تحریر
کاغذ تحریر از با توجه به موارد متنوعی که وابسته به ساختار آن است از انواع متفاوتی برخوردار بوده که در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد در دستهبندی خود خواهیم پرداخت:
انواع کاغذ تحریر از نظر وزن
مهمترین موردی که این نوع از کاغذ را براساس آن دستهبندی میکنند وزن یا گرماژ آن است. در مقاله گرماژ کاغذ به تفصیل در ارتباط با این ویژگی در کاغذ صحبت کردیم که با مطالعه آن میتوانید اطلاعات جامعی در این باره به دست آوردید، اما اگر بخواهیم گرماژ کاغذ را به طور خلاصه بیان کنیم، به جرم یک صفحه از کاغذ در ابعاد یک متر در یک متر میگویند.
کاغذ بسته به این مورد که قرار است برای چه مصرفی تولید شود در گرماژهای مختلفی بین 50 تا 120 گرم تولید میشود که معمولا ناشران برای تولید کاغذ مورد استفاده خود از گرماژ 70 تا 80 گرم استفاده میگنند، چراکه این گرماژ در کنار حفظ کیفیت کتاب باعث میشود که وزن آن نیز کاهش پیدا کند.
(کاغذ اندود شده)
انواع کاغذ تحریر از نظر جنس خمیر
این نوع از کاغذ را به وسیله ترکیب مواد شیمیایی در خمیر کاغذ تولید میکنند. زمانی که خمیر به کاغذ تبدیل شود اگر مستقیما مورد استفاده قرار بگیرد آن را کاغذ اندود نشده مینامند که این مسئله خللی در کیفیت کاغذ ایجاد نمیکند؛ این در صورتی است که کاغذ اندود شده چیز بیشتری برای ارائه دارد. در مواردی برای اینکه ویژگی جدیدی مانند نرمی، لطافت، وزن بیشتر، جذب بالای جوهر و موارد این چنینی را به کاغذ اضافه کنند مواد شیمیایی و پلیمری خاصی مانند کلسیم کربنات یا گچ به آن اضافه میکنند.
کاغذهایی که به روش فوقالذکر تولید شوند را کاغذ اندود شده گویند، این نوع از کاغذها نسبت به کاغذ معمولی از کیفیت بالاتری برخوردار است، برای مثال جذب بسیار بالایی دارند و در هنگام چاپ جوهر آنها به سمت دیگر کاغذ نفوذ نخواهد کرد. لازم به ذکر است که عمده کاغذهای تحریری که در بازار مورد استفاده عوام مردم قرار میگیرد از نوع اندود نشده آن است
انواع کاغذ تحریر از نظر کاربرد
این از کاغذ کاربردهای فراوانی دارد اعم از چاپ انواع سررسید، کاغذ یادداشت، کتاب، روزنامه، اوراق اداری، کاتالوگ، پاکت نامه، مجلات و موارد این چنینی، همچنین نوع دیگری از این کاغذ که به آن کاغذ تحریر الوان یا رنگی میگویند و در رنگهای سبز، زرد، صورتی و رنگهای متفاوت دیگری تولید میشود برای چاپ انواع بروشورها و کاغذهای تبلیغاتی استفاده میشود.
انواع کاغذ تحریر از نظر ابعاد
کاغذها براساس استانداردهای متفاوتی از نظر اندازه تقسیمبندی میشوند، این استاندارها در سریهای مختلفی مانند سری A، سری B و غیره تدوین شدهاند، البته شناخته شدهترین سری دستهبندی ابعاد کاغذ که همه ما با انواع آن آشنایی داریم سری A میباشد. سری A از A1 که بزرگترین ابعاد کاغذ در این سری را دارد شروع شده و تا A10 که کوچکترین برش کاغذ است ختم میشود. لازم به ذکر است که ابعاد بزرگتر از سری A1 نیز وجود دارند، اما از آنها تنها برای بستهبندی و ارسال عمده کاغذ در کارخانهها استفاده خواهد شد.
(کاغذ تحریر باکیفیت)
مزایای کاغذ تحریر
مزایای متعددی که این نوع از کاغذ نسبت به دیگر انواع آن دارد باعث شده تا بیش از دیگر انواع کاغذ مورد استقبال واقع شود در ادامه به برخی از ویژگیهای آن اشاره خواهیم کرد:
- رنگ سفید این نوع از کاغذ باعث بالا رفتن خوانایی آن شده، همچنین برای چاپ با کیفیت بالا نیز مناسب میباشد.
- به دلیل استفاده از خمیر شیمیایی در این نوع کاغذ، مقاومت آن بسیار بالا بوده و میتواند نیروی زیادی را تحمل کند که این مقاومت بالا یکی از مهمترین ویژگیهای این کاغذ نسبت به دیگر انواع کاغذ است.
- ماندگاری و طول عمر بالای این کاغذ باعث شده تا بتوان از آن برای نگهداری انواع اسناد و بایگانیهایی که نیازمند ماندگاری بالاست استفاده کرد.
- قدرت جذب بالای جوهر در این نوع از کاغذ باعث میشود تا چاپ کیفیت بالایی داشته باشد و جوهر به پشت کاغذ نفوذ نکند.
- داشتن سطحی صاف باعث شده تا خودکار و مداد به صورت کاملا روان بر روی آن حرکت کند.
سخن آخر
توجه داشته باشید که یکی از مهمترین بخشهای داشتن یک چاپ با کیفیت دقت در انتخاب یک کاغذ مناسب است در واقع این مسئله بخش عمدهای از فرآیند چاپ را در برمیگیرد؛ از اینرو توجه به نکاتی که در این مطلب بدان اشاره کردیم بسیار مهم است. در این مقاله از وبلاگ سایت کیهان میهن بهطور کامل به معرفی کاغذ تحریر پرداختیم، امیدواریم که مطالب مطرح شده برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. ممنون که تا انتها با ما همراه بودید.
دیدگاه خود را بنویسید