کاغذ کرافت در واقع کاغذی با مقاومت بالاست که از سولفات خمیر پالپ تولید می‌شود، کاغذ کرافت یکی از بهترین گزینه‌ها برای تولید کارتن است چرا که می‌توان از آن در تمامی لایه‌های کارتن استفاده کرد، ضمن اینکه مقاومت بالای آن باعث افزایش استحکام کارتن‌های تولید شده با این نوع کاغذ می‌شود. شرکت‌هایی مانند صنایع بسته‌بندی کیهان میهن که در زمینه تولید انواع کارتن‌های بسته‌بندی فعالیت می‌کنند معمولا به کیفیت کاغذ کرافت مورد استفاده در کارتن‌های تولیدی خود توجه ویژه‌ای دارند.

کاغذ کرافت در انواع مختلفی با گرماژ و وزن‌های متفاوتی تولید می‌شود، غالبا این نوع از کاغذ را با رنگ قهوه‌ای تولید می‌کنند، اما در برخی مواقع کاغذ کرافت در رنگ‌های سفید یا رنگ‌های سفارشی دیگر نیز تولید خواهد شد. پیش از این در مقاله آشنایی با انواع کاغذ کارتن‌سازی به‌طور مختصر به معرفی این کاغذ پرداختیم در این مقاله از وبلاگ کیهان میهن قصد داریم به بررسی ویژگی‌های کاغذ کرافت و همچنین تفاوت انواع مختلف این کاغذ با یکدیگر بپردازیم، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

کاغذ کرافت

(کاغذ کرافت)

کاغذ کرافت

همانطور که در ابتدای مطلب بدان اشاره کردیم، کاغذ کرافت نوعی از کاغذ است که به دلیل دارا بودن لیگنین پایین‌تر نسبت به سایر کاغذها، دارای مقاومت بالایی است، دارا بودن ویژگی‌های دیگری همچون مقرون به‌صرفه بودن، قدرت جذب بالا، تنوع بالا و همچنین سازگار بودن با محیط زیست از لحاظ قابل بازیافت بودن این کاغذ موجب محبوبیت آن میان مصرف‌کنندگان شده است. وجود تنوع بالا در کاغذ کرافت باعث شده تا طیف گسترده‌ای از مصرف‌کنندگان را برای مصارف مختلف به خود جذب کند، اما عمده مصرف این کاغذ برای تولید کارتن و صنایع بسته‌بندی می‌باشد.

کاغذ کرافت برای اولین بار در کشور آلمان تولید شد، علت نام‌گذاری این کاغذ استحکام و مقاومت بالای آن است، چراکه کلمه کرافت در زبان آلمانی به معنای قدرت و مقاومت است. خمیر مورد استفاده در تولید این نوع کاغذ کاملا قابل بازیافت بوده که این ویژگی برای حفاظت از محیط زیست بسیار مورد توجه است. انتخاب بهترین نوع از کاغذ کرافت کاملا وابسته به نیاز و استفاده شما می‌باشد که باید به زبری و میزان گرماژ آن توجه شود، اما معمولا برای چاپ و بسته‌بندی سیفی‌جات از کاغذهایی با گرماژ 40 تا 70 و برای تولید کارتن و مقوا از کاغذهایی با گرماژ 70 تا 140 استفاده می‌شود.

انواع مختلف کاغذ کرافت

معمولا افراد کاغذ کرافت را با رنگ قهوه‌ای آن می‌شناسند، اما همانطور که پیش‌تر ذکر کردیم این کاغذ در رنگ‌ها و گرماژهای مختلفی تولید می‌شوند که در ادامه چند رنگ و نوع مختلف آن را برای آشنایی بیشتر شما عزیزان معرفی خواهیم کرد.

کاغذ کرافت معمولی

کرافت معمولی در واقع خالص‌ترین نوع از این کاغذ است که بسیار تمیز و بادوام بوده و قیمت پایین آن باعث شده است تا برای تولید انواع کارتن از نظر هزینه بسیار مقرون به‌صرفه‌تر از دیگر انواع کاغذ باشد. مقاومت این کاغذ باعث شده تا برای بسته‌بندی‌ اقلام سنگین نیز بتوان از آن استفاده نمود. جالب است بدانید که این کاغذ برای طراحی و چاپ نیز از کیفیت بالایی برخوردار بوده و صنایع زیادی از این ویژگی برای تولید بسته‌بندی‌هایی با چاپ طرح‌هایی به خصوص روی آن‌ها از این نوع کاغذ استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است که رنگ این نوع از کاغذ کرافت قهوه‌ای می‌باشد.

کاغذ کرافت سفید

(کاغذ کرافت سفید)

کاغذ کرافت سفید

کاغذ کرافت سفید از همان خمیر چوبی که در نوع قهوه‌ای این کاغذ وجود دارد ساخته می‌شود و تفاوت اصلی این نوع از کاغذ با نوع معمولی آن در روکش کردن متفاوت مواد خام در مرحله آخر تولید می‌باشد. موادی که روی کرافت سفید قرار می‌گیرند به منظور بالا بردن استحکام آن طراحی شده‌اند و هدف اصلی تولید این نوع از کاغذ برای استفاده در بسته‌بندی صنایع غذایی است؛ کرافت سفید به گونه‌ای طراحی شده است که مقاومت بهتری در برابر رطوبت داشته باشد. استفاده از این نوع کاغذ برای بسته‌بندی‌های غذایی از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شده است.

کاغذ کرافت سیاه

این نوع از کاغذ کرافت از لحاظ استحکام و زیبایی مانند کاغذ کرافت سفید است با این تفاوت که برای بسته‌بندی محصولات غذایی مناسب نمی‌باشد. از کرافت سیاه برای تولید انواع ساک‌های تبلیغاتی، پروژه‌های هنری یا پاکت‌های هدیه استفاده می‌کنند. یکی از استفاده‌های متداول این نوع کاغذ در قاب عکس می‌باشد.

کاغذ کرافت رنگی

کاغذ کرافت رنگی در تنوع رنگی بسیار بالایی تولید شده و بیشتر در پروژه‌های هنری از آن استفاده می‌شود، برای ساخت انواع کاردستی، بردهای مختلف در محیط‌های آموزشی و برخی مواقع در صنایع تبلیغاتی برای ساخت بروشور نیز از این نوع کاغذ استفاده می‌شود.

چاپ بر روی کاغذ کرافت

(چاپ بر روی کاغذ کرافت)

چاپ بر روی کاغذ کرافت

رنگ قهوه‌ای و جنس زبر کاغذ کرافت روی رنگ جوهری که روی آن چاپ می‌شود تاثیرگذار است و به طور طبیعی به دلیل جذب مقداری از رنگ جوهر رنگ‌ها کمرنگ‌تر از حالت عادی خود به نظر خواهند رسید. برای حل این مشکل بهتر است که اول یک زیر لایه سفید روی کاغذ خود بگذارید و سپس طرح رنگی خود را روی آن چاپ کنید. برای چاپ روی این کاغذ بهتر است که از رنگ‌های تیره استفاده کنید، چرا که رنگ‌های روشن به دلیل نداشتن کنتراست با رنگ قهوه‌ای، خوب چاپ نمی‌شوند.

سخن آخر

در نهایت ویژگی مشترک و مهم میان تمامی انواع کاغذهای کرافت مقاومت بالا، زیبایی و راحتی چاپ روی آن‌هاست که باعث می‌شود، صنایع مختلف برای تولید بسته‌بندی محصولات خود از آن استفاده ‌کنند، ضمن اینکه مقاومت بالای کاغذ کرافت در نهایت به تولید کارتن‌های بسته‌بندی با کیفیت بالا کمک شایانی می‌کند. در این مطلب از وبلاگ سایت کیهان میهن به معرفی کاغذ کرافت و موارد استفاده آن پرداختیم، امیداوریم که مطالب مطرح شده در این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. ممنون که تا انتها با ما همراه بودید.