برای سلفون کشی بستهبندیها از دستگاه سلفون کشی استفاده میشود، همانطور که میدانید، سلفون کشی یکی از روشهایی است که برای افزایش مقاومت بستهبندی، زیبایی، محافظت از کالاهایی مانند مواد غذایی یا دارویی در برابر نفوذ گرد و خاک و رطوبت برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با سلفون کشی میتوانید به مقالهای که پیشتر در وبلاگ سایت تحت عنوان سلفون کشی کاغذ و مقوا منتشر شده است مراجعه کنید.
همانطور که به آن اشاره کردیم سلفون کشی کاربردهای فراوانی دارد، برای مثال حتما شما هم تجربه پاره کردن کارت ویزیت را داشتهاید و متوجه یک لایه پلاستیکی نازک بر روی آن شدهاید، یکی دیگر از فواید سلفون کشی هم این مسئله است. سلفون کشی هم به کمک دست قابل انجام است و هم از طریق دستگاه سلفون کشی، در این مقاله از وبلاگ کیهان میهن قصد داریم به بررسی انواع دستگاه سلفون کشی بپردازیم، پیشنهاد میکنم اگر شما هنوز با سلفون کشی آشنا نیستید ابتدا به مقالات قبلی مراجعه کرده و سپس این مقاله را مطالعه فرمایید. در ادامه با ما همراه باشید.
(سلفون کشی)
دلایلی که از سلفون کشی استفاده میشود
در ادامه به برخی از دلایلی که از سلفون کشی استفاده میشود میپردازیم:
- از رنگ و چاپ محصول محافظت میکند.
- از نفوذ مایعات و رطوبت به داخل بستهبندی محافظت میکند.
- مقاومت کاغذ را در برابر پارگی افزایش میدهد.
- منجر به افزایش زیبایی و جلوه دادن به بستهبندیها میشود.
- به کمک ایجاد افکت رفلکس نور باعث درخشانتر نشان دادن رنگها میشود.
- از کاغذ بستهبندی در برابر تاخوردن و مچاله شدن محافظت میکند.
مواردی که از سلفون کشی استفاده میشود.
همانطور که به آن اشاره کردیم سلفون کشی استفادههای گستردهای دارد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
- جلد مجلهها و کتابها
- بستهبندی محصولات
- کارتهای ویزیت و پستال
دستگاه سلفون کشی
حتما شما نیز متوجه شدهاید که داخل فروشگاهها دیگر از بستهبندیهای رنگ و رو رفته و پاره خبری نیست بلکه بستهبندیها امروزه از ظاهر زیبای برخوردارند و یکی از روشهایی که به این هدف کمک بسیاری کرده است سلفون کشی است؛ از این رو دستگاه سلفون کشی نقش بسیار مهم و گستردهای در پیشرفت صنایع بستهبندی داشته است.
دستگاه سلفون کشی با توجه به نوع اتصال سلفون به دو نوع کلی تبدیل میشود. دو نوع روش اتصال سلفون داریم، نوع اول آن نوع چسبی پایه در آب است که به دلیل قیمت پایین و مقرون به صرفه بودن آن بسیار محبوب است. روش اتصال این نوع سلفون بدین صورت است که روی یک سطح آن چسبی وجود دارد که غیرفعال بوده و پس از اینکه با آب تماس پیدا کند، حالت چسبندگی پیدا کرده و روی سطح موردنظر متصل میشود. نوع دوم اتصال سلفون به صورت حرارتی است. در ادامه به معرفی دو نوع دستگاه سلفون کشی میپردازیم.
(دستگاه سلفون کشی حرارتی)
دستگاه سلفون کشی حرارتی
دستگاه سلفون کشی حرارتی روش تغذیهای مشابه با آپاراتی ماشین افست دارد. در دستگاه سلفون کشی حرارتی سلفون را به کمک حرارت به سطح کاغذ و مقوا میچسبانند. این نوع از دستگاه سلفون کشی با توجه به سیلندری که در آن تعبیه شده است از روشهای مختلفی گرمای لازم برای عمل سلفون کشی را تامین میکند که در ادامه به بررسی روشهای تامین گرمای مورد نیاز این دستگاه میپردازیم.
- سیلندری که به کمک آب گرم میشود: دستگاهی مجهز به این نوع سیلندر است در کنار یک مزیت بزرگی که دارد، یک عیب هم دارد، مزیت مهم این دستگاه سازگاری کاملی است که محیط زیست دارد، اما عیب آن این است که برای گرم شدن سیلندر انرژی زیادی لازم است.
- سیلندری که به کمک روغن گرم میشود: دستگاهی که سیلندر آن با روغن گرم میشود ویژگی بسیار مهمی نسبت به انواع دیگر دارد و آن هم هدایت گرمایی آن میباشد.
- سیلندری که به کمک مایکروویو گرم میشود: دستگاهی که سیلندر آن با کمک مایکروویو گرم میشود جزو تکنولوژیهای جدیدی است و روش کار آن بدین صورت است که برای گرم کردن سیلندر از اشعه ماکروویو استفاده میکنند.
- سیلندری که به کمک المنت گرم میشود: دستگاهی که سیلندر آن به کمک المنت گرم میشود، عملکرد آن بدین صورت است که دور سیلندر المنتهایی قرار میدهند. از آن جایی که این نوع سیلندر مانند سیلندر روغنی پخش گرما ندارد منجر میشود که سلفون روی تمام سطح آن به صورت یکنواخت قرار نگیرد.
پس از اینکه سیلندر دستگاه سلفون کشی گرم شد سلفون بر روی سطح مورد نظر قرار گرفته و سپس عملیات پرس انجام میشود، این عمل منجر میشود تا سلفون در تمام نقاط بستهبندی مورد نظر به صورت کاملا یکنواخت متصل میشود. سلفون حرارتی معمولا استحکام بالاتری نسبت به سلفون بر پایه چسب دارد از این رو کار با این دستگاه و استفاده از این نوع سلفون آسانتر است.
(دستگاه سلفون کشی سرد)
دستگاه سلفون کشی سرد
دستگاه سلفون کشی سرد برای سلفونهایی استفاده میشود که بر پایه چسب میباشند. با توجه به اینکه چسب روی این نوع از سلفونها به کمک آب فعال میشود؛ علت نامگذاری این دستگاه نیز همین مسئله میباشد. روش تغذیه این دستگاه به دو روش است، روش دستی و ماشینی همچین سلفون کشی به کمک این دستگاه به دو شکل براق و مات صورت میگیرد.
سخن آخر
همانطور که متوجه شدید سلفونی که بر پایه چسب است با توجه به قیمت مقرون به صرفهای که دارد از نظر اقتصادی مناسبتر است، اما استحکام سلفونهای حرارتی بالاتر و شما باید با توجه به اولویت خود در انتخاب نوع سلفون مورد نظر برای بستهبندیهای خود میتوانید دستگاه سلفون کشی خود را تهیه کنید. در این مقاله از وبلاگ سایت کیهان میهن به بررسی انواع دستگاه سلفون کشی و روش کار آنها پرداختیم. امیدواریم که مطالب مطرح شده در این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد، ممنون که تا انتها با ما همراه بودید.
دیدگاه خود را بنویسید